Simpan laporan dan bukanya semula

Simpan pilihan daripada pembina laporan di bawah satu nama, kongsikannya dengan pasukan anda dan bukanya semula kemudian.

Tempat mencarinya

Laman Utama › Laporan › Disimpan & dijadualkan

Buka skrin ini

Langkah

  1. Bina laporan dahulu di tab “Pembina laporan” (Kumpulkan mengikut, Ukuran, tempoh).
  2. Pilih tab “Disimpan & dijadualkan”.
  3. Taip nama dalam “Simpan laporan ini sebagai”. Tandakan “kongsikannya” jika semua orang dalam organisasi anda perlu melihatnya.
  4. Tekan “Simpan”. Ia dipaparkan di bawah “Laporan disimpan”.
  5. Untuk menggunakannya kemudian, tekan “Buka dalam pembina”, kemudian tekan “Jalankan” di tab “Pembina laporan”.

Tetapan pada skrin ini

TetapanFungsinyaLalai
Simpan laporan ini sebagaiNama laporan yang disimpan.—
kongsikannyaLaporan yang dikongsi disenaraikan untuk semua orang dalam organisasi anda; jika tidak, hanya anda yang melihatnya.Mati
Buka dalam pembinaMemuatkan pilihan yang disimpan ke dalam pembina laporan.—
BuangMemadam laporan yang disimpan. Dipaparkan hanya kepada orang yang menyimpannya.—

Penyelesaian masalah

Tertera “Berikan nama kepada paparan”.

Taip nama dalam “Simpan laporan ini sebagai” sebelum menekan “Simpan”.

Tiada butang “Buang” pada satu laporan.

Hanya orang yang menyimpan laporan boleh membuangnya.

Petua

  • Laporan yang disimpan boleh dihantar melalui e-mel mengikut jadual; lihat “Hantar laporan melalui e-mel mengikut jadual”.

Perlu diketahui

  • Laporan yang disimpan menyimpan pilihan, bukan angka: buka dan jalankannya untuk melihat angka hari ini.

Panduan berkaitan

Mula secara percuma Laman Utama