Dodawanie numerów do listy „nie dzwonić” lub usuwanie ich

Upewnij się, że pod numer nigdy więcej się nie zadzwoni, albo zaimportuj ich listę, a numer usuń, gdy osoba prosi o ponowny kontakt.

Gdzie to znaleźć

Ustawienia › Nie dzwonić i reguły

Otwórz ten ekran
Okno „Dodaj do listy blokad”: numer telefonu, kraj, powód, notatka i pole wklejania.

Kroki

  1. Otwórz Ustawienia › Nie dzwonić i reguły i naciśnij „Dodaj numery”.
  2. Wpisz „Numer telefonu”, „Kraj (ułatwia odczyt numerów krajowych)”, na przykład JP, wybierz „Powód” i dodaj „Notatkę” (kto prosił i kiedy).
  3. Albo wklej wiele numerów w polu „Albo wklej wiele, po jednym w wierszu” (administratorzy i menedżerowie).
  4. Naciśnij „Zablokuj numer” (lub „Importuj listę” dla wklejonej listy). Strona podaje, ile numerów zablokowano i ilu nie udało się odczytać.
  5. Aby usunąć numer, znajdź go przez „Szukaj numerów lub notatek…” i naciśnij „Usuń” (administratorzy i menedżerowie).

Ustawienia na tym ekranie

UstawienieCo robiDomyślne
Numer telefonuNumer do zablokowania.—
Kraj (ułatwia odczyt numerów krajowych)Dwie litery, używane do odczytania numeru bez numeru kierunkowego kraju.—
PowódPoprosił o niedzwonienie, Zły numer, Skarga, Zaimportowana lista lub Polityka.Poprosił o niedzwonienie
NotatkaKto prosił i kiedy.—
Albo wklej wiele, po jednym w wierszuLista numerów, wszystkie z tym samym powodem i notatką.—

Rozwiązywanie problemów

„Nie udało się odczytać tego jako numeru telefonu.”

Dodaj numer kierunkowy kraju albo wypełnij pole Kraj.

„Wklej co najmniej jeden numer.”

Wklejona lista była pusta.

„Zablokowano: {n}, nieczytelnych: {skipped}”

Niektóre wiersze nie były numerami; popraw je i zaimportuj ponownie.

„Nie masz uprawnień do tej czynności.”

Importowanie list i usuwanie numerów wymaga roli administratora lub menedżera; numer zablokowany dla wszystkich organizacji może usunąć tylko operator platformy.

Wskazówki

  • Usuwaj numer tylko wtedy, gdy osoba prosiła o ponowny kontakt.

Warto wiedzieć

  • Lista blokad jest własnością Twojej organizacji: blokuje Twoje połączenia, a nie połączenia innych organizacji.

Powiązane instrukcje

Zacznij za darmo Strona główna