Wybór osób, z którymi łączeni są dzwoniący

Zdecyduj, kto ma dzwonić, gdy dzwoniący poprosi agenta AI o rozmowę z człowiekiem w godzinach pracy.

Gdzie to znaleźć

Ustawienia › Linie telefoniczne › Ustawienia › Do kogo przełączyć, gdy dzwoniący prosi o człowieka (lub krok 5 w Kreator konfiguracji)

Otwórz ten ekran
Ekran „Wybór osób, z którymi łączeni są dzwoniący” na komputerze

Kroki

  1. Otwórz Ustawienia › Linie telefoniczne i naciśnij Ustawienia przy linii.
  2. W sekcji Do kogo przełączyć, gdy dzwoniący prosi o człowieka zaznacz Członkowie i Zapisane numery, które mają dzwonić.
  3. Opcjonalnie wpisz Numer zewnętrzny, na przykład komórkę.
  4. Ustaw Dzwoń przez (sekundy): jak długo dzwonią, zanim dzwoniący będzie mógł zostawić wiadomość.
  5. Naciśnij Zapisz.

Ustawienia na tym ekranie

UstawienieCo robiDomyślne
CzłonkowieCzłonkowie organizacji, do których dzwonić. Wszyscy wybrani dzwonią jednocześnie.Brak
Zapisane numeryNumery zapisane dla tej linii, na które dzwonić.Brak
Numer zewnętrznyJeszcze jeden numer telefonu spoza organizacji, na który dzwonić.Puste
Dzwoń przez (sekundy)Jak długo dzwonią, zanim nastąpi rezygnacja: od 10 do 600 sekund.20

Rozwiązywanie problemów

„Tego numeru nie można użyć do przekierowania (numery alarmowe, o podwyższonej opłacie lub specjalne nigdy nie są wybierane).”

Wpisz zwykły numer stacjonarny lub komórkowy.

„Przekierowania mogą obejmować wyłącznie numery w Japonii. Przekierowania międzynarodowe są wyłączone dla Państwa organizacji.”

Użyj numeru w Japonii lub zapytaj CallDesk o przekierowania międzynarodowe.

„Wybierz tylko członków tej organizacji.”

Wybrać można tylko członków własnej organizacji. Odśwież stronę i wybierz ponownie.

Wskazówki

  • Poza godzinami pracy lub gdy nikt nie jest wybrany, agent AI mówi, że nikt nie może teraz podejść do telefonu, i dalej pomaga.
  • Gdy ustawione są cele przekierowania (zwinięte w Zaawansowane: cele przekierowania według pory dnia), AI używa ich zamiast tej listy. Wiersz pod tą kartą zawsze mówi, co jest używane.

Warto wiedzieć

  • Zmieniać to mogą tylko właściciele, administratorzy i menedżerowie.

Powiązane instrukcje

Zacznij za darmo Strona główna